A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Небезпека на воді: як уберегти дитину

Дата: 05.07.2022 12:20
Кількість переглядів: 165

   Купальний сезон у самому розпалі. Дуже спекотний липень вабить відпочинком біля води. Але, вода – це завжди небезпека. Отже, не буде зайвим ще раз обговорити правила поведінки на воді для дітей, адже саме вони найчастіше наражаються на небезпеку. 

Фото без опису

Для того, щоб купання принесло вам справжнє задоволення, необхідно виконання декількох важливих умов.

 

Перша і найважливіша умова — вміти плавати! Обов’язково попросіть батьків або інших дорослих, щоб вони навчили вас плавати.

 

Перш ніж увійти в воду, обов’язково переконайтеся в тому, що вона чиста. Не купайтеся в брудній воді!  Випадково наковтавшись такої води, ви можете отримати сильний розлад шлунку.

 

Ніколи не купайтеся в невідомому місці, а також у воді, покритою тванню і ряскою! При виборі місця для купання не забувайте перевіряти дно!

 

Переконайтеся в тому, що на дні води немає гострих каменів і гілок або залізних прутів. Обережно визначте глибину водойми в тому місці, де збираєтеся купатися. Буває, що мілке місце раптово змінюється глибоким, і ви, несподівано втративши опору, можете почати панікувати.

 

Якщо ви погано плаваєте, ніколи не купайтеся наодинці. Не заходьте у воду глибше, ніж по пояс. Використовуйте надувні матраци тільки для засмаги. Плавати на матраці небезпечно.

 

Не купайтеся у водоймах із сильною течією: вас може віднести на значну відстань від суші. Не пливіть проти течії. Це відніме у вас занадто багато сил. Пливіть за течією, поступово наближаючись до берега.

 

Не пірнайте у воду, якщо ви не вмієте правильно це робити: ви ризикуєте сильно вдаритися об дно, не розрахувавши глибини.

 

Не плавайте на великі відстані поодинці, а також в темну пору доби.

 

Не купайтеся довго, особливо в холодній воді.

 

Відпочинок біля водойм, озер і на морі — це не тільки користь, але і велика небезпека. Тому безпека дітей на воді в літній період повинна дотримуватися як ніколи.

 

Батьки, бережіть життя своїх дітей!

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області                           

Андрій ТКАЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора