A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Про факти утисків державної мови повідомляйте Уповноваженого із захисту державної мови

Дата: 11.07.2022 16:40
Кількість переглядів: 125

Уповноваженим із захисту державної мови здійснюється збір, систематизація, фіксація актів лінгвоциду української мови, а саме будь-яких дій окупантів або їх посіпак - колаборантів, спрямованих на дискримінацію чи репресії проти українців за мовною ознакою, примусове витіснення української мови з публічного простору та суспільного вжитку, заміна її російською тощо.

На зображенні може бути: 7 людей та текст

Для посилення позиції України у міжнародних судах, організації юридичного переслідування злочинців та притягнення їх до відповідальності важливо отримати свідчення від безпосередніх свідків та жертв лінгвоциду, зокрема на звільнених від російських загарбників територіях України.

Про факти утисків української мови під час тимчасової окупації російським ворогом населених пунктів Чернігівської області, зокрема в Городні, Сновську, Бахмачі, тощо, можна звертатись до Уповноваженого за контактним телефоном: +380635561279 або на електронну пошту: stoplinguacide@gmail.com.

З більш детальною інформацією щодо збору, систематизації та фіксації випадків лінгвоциду можна ознайомитись за посиланням: https://mova-ombudsman.gov.ua/stop-lingvocid.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора