A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Що робити при виявлені вибухонебезпечних предметів?

Дата: 15.07.2022 09:00
Кількість переглядів: 95

З початком війни і прямої агресії російської федерації мінами і боєприпасами забруднена значна території України. Задля уникнення надзвичайних ситуацій з вибухонебезпечними предметами співробітники ДСНС України вкотре наголошують на основних діях при виявлені таких предметів.

Під вибухонебезпечними предметами слід розуміти будь-які пристрої, засоби, підозрілі предмети, які здатні за певних умов (або при дії на них) вибухати.

 

У разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, необхідно:

  • негайно припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета;

 

  • вивести (відвести) на максимальну відстань усіх людей (не менше 100 метрів), які знаходились поблизу;

 

  • позначити небезпечне місце добре видимим орієнтиром, де знаходиться цей предмет та огородити його від сторонніх осіб в тому числі дітей; Для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо.

 

  • повідомити про знахідку службу порятунку за номером «101». Категорично забороняється:

- палити та використовувати відкритий вогонь поблизу місця, де знаходиться вибухонебезпечний предмет або предмет схожий на нього;


піднімати, витягувати з ґрунту, зрушувати з місця, переносити, кидати, ударяти і розбирати будь-які вибухонебезпечні предмети.

 

Від початку широкомасштабного воєнного вторгнення російської федерації знешкоджено 98864 вибухонебезпечних предметів та 593,4 кг вибухової речовини, зокрема майже 2 тис. авіаційних бомб. Обстежено територію площею понад 18764 га.

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Андрій ТКАЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора