A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

СТВОРЮЮТЬ СІМ’Ї, НАРОДЖУЮТЬ ДІТЕЙ…

Дата: 14.07.2022 14:30
Кількість переглядів: 133

Триває п’ятий місяць війни, яка змінила всіх і кожного. 

Фото без опису

Щоранку прокидаємося з надією, що ми ще на день ближче до перемоги, з переживаннями за тих людей, котрі лишилися на окупованих територіях, у місцях активних бойових дій. Переживаємо за наших воїнів, які захищають Україну в гарячих точках. Працюємо, стараємося, чим можемо, допомогти армії. Стали більше цінувати час, проведений з рідними, і просто цінувати кожен день.

 

Незважаючи на збройну агресію росії, українці не втрачають духу та сили віри, створюють сім’ї та народжують дітей.

 

За перше півріччя 2022 року в Україні народились 102 575 немовлят. Лідером за народжуваністю, незважаючи на війну, стала Львівщина — тут народились 9079 дітей. На другому місці — Дніпропетровська область (8397 малюків), на третьому — Київ (7591 дитина).

 

За інформацією Талалаївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Прилуцькому районі, за I півріччя 2022 року складено 29 актових записів про народження дітей (у 2021 році за I півріччя — 21), з них за період воєнного стану 25 (12 хлопчиків і 13 дівчаток). Як і в попередні роки, реєстрували як рідкісні, так і традиційні імена дівчаток і хлопчиків.

 

Війна… У будь-яку мить ракета може обірвати життя будь-кого навіть на тій території, де немає нині бойових дій, може скалічити, може відняти життя найрідніших. Адже втрати рідних і близьких — це найстрашніше, що може бути. Отож, якщо до війни ми переймалися, збираючи кошти на квартири, нові авто і т.п., то тепер матеріальні цінності не мають переваги. Переважна більшість людей розуміє, що найвища цінність — це родина, кохана людина поруч, діти та онуки. Тому люди стараються втілити у життя все, що тільки можна, не відкладаючи «на потім», зокрема і створення сім’ї.

 

Так у нашій громаді за I півріччя 2022 року відділом зареєстровано 16 шлюбів (за I півріччя 2021 року — 5), з них за період воєнного стану 15.

 

І щодо сумної статистики. Актових записів про смерть, у порівнянні з першим півріччям минулого року, збільшилося — 134 (січень-червень 2021 року — 113), з них у період війни 90. Це й наші загиблі воїни-захисники, і люди, в яких через стреси, переживання, паніку загострилися тяжкі хронічні захворювання, кому не вдалося їх перебороти. Як бачимо, цей показник у рази перевищує народжуваність. Щомісяця у громаді помирає в середньому стільки, скільки народилося за півроку. А так хочеться, щоб було навпаки.

Інна ПОЛОВКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора