A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Фонд профінансував 77,3 млн грн для забезпечення потерпілих медичним і постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням

Дата: 26.07.2022 16:40
Кількість переглядів: 165

За підсумками І півріччя 2022 року Фонд соціального страхування України виплатив 77,3 мільйона гривень для здійснення оплати наданих послуг особам, які доглядають та допомагають у побутових справах потерпілим на виробництві з інвалідністю.

 

Фінансування цих медико-соціальних послуг дозволяє Фонду забезпечити потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема осіб, які не можуть самостійно рухатись, необхідною підтримкою – від системного проведення медичних процедур на дому до допомоги в прийнятті їжі тощо.

 

Упродовж перших шести місяців цього року виплати на спеціальний медичний догляд отримали 592 особи, на постійний сторонній догляд – 1 866 осіб, на побутове обслуговування – 2 266 осіб.

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць):

  • від розміру встановленої на день виплати мінімальної заробітної плати – на спеціальний медичний догляд;
  • половини розміру мінімальної заробітної плати – на постійний сторонній догляд;
  • чверті розміру мінімальної заробітної плати – на побутове обслуговування.

Нагадаємо, облік потерпілих, які мають право на забезпечення спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням, ведуть робочі органи виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням справ про страхові виплати потерпілих. Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду заяву про забезпечення необхідними видами догляду та висновок МСЕК із визначеною потребою.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора