A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ У РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ

Дата: 25.08.2022 12:00
Кількість переглядів: 285

Віктор Миколайович РЯБОВОЛЕНКО офіційно приступив до роботи на посаді директора КНП «Талалаївська ЦЛ» у переддень повномасштабної війни.

Вже вранці 24 лютого було зрозуміло, що лікарня повинна бути готова до будь-якого розвитку воєнних дій. Бо саме медики покликані рятувати життя людей у найтяжчих умовах. А що буває тяжчим за війну… Вже на четвертий день війни до лікарні потрапили перші поранені мирні люди. Такі вони — реалії сьогодення.

 

—Усі відділення лікарні працювали в посиленому режимі від першого дня війни і протягом березня, коли загарбники були поряд. Чатувала небезпека. Отож у той період усі стаціонарні відділення перемістилися на перший поверх. Тоді збільшилася кількість інфарктів та інсультів, загострювалися інші хвороби. Адже люди нервували, переживали. На даний час ми, якщо можна так сказати, звикли до цього стану, — розповідає Віктор Миколайович. — На даний час у медзакладі працює сім пакетів медичних послуг. До тих, що працювали раніше, додався пакет «Стаціонар одного дня». Медпрацівники отримують зарплату з державного бюджету відповідно до наданих послуг, про що ми щомісячно звітуємо до НСЗУ. Цих коштів вистачає на зарплату, та буває, що вони надходять не число в число. Ми розуміємо, що тепер, під час війни, це ще і так добре.

 

—Крім зарплати кошти НСЗУ ще кудись використовуєте?

—Переважно — це зарплата. Але в березні знайшли можливість за кошти лікарні і селищної ради на 250 тисяч закупити ліки, перев’язувальний матеріал та завезти до лікарні. Селищна рада виділила на ліки 100 тисяч. Також за її кошти, а це 60 тисяч гривень, закуплена рентгенівська трубка. Ліфтом користувалися вже кілька років, але він не був зданий в експлуатацію та не добудований під ключ. Нарешті і цю справу завершили. Селищна рада стабільно сплачує рахунки лікарні за енергоносії.

—У воєнний час не обійтися і без гуманітарної допомоги…

—Так. Я щиро вдячний всім благодійникам, завдяки яким заклад отримав багато перев’язувального матеріалу, лікарських засобів, обладнання. У перші тижні війни організували медичну гуманітарну допомогу від Тернопільської обласної ради наш обласний депутат Володимир Лукаш і колега з відділення підстанції ЕШМД Алла Чергинець. Засоби гігієни, матраци і т.ін. — селищна рада. Галина Василенко передала перев’язувальні матеріали від благодійників з Полтави. Кілька разів цінну допомогу від різних благодійних фондів організовував наш земляк Владислав Лисенко. ТОВ «ТАС Агро Північ» крім медзасобів, допомогло ще і плівкою для світломаскування. Нещодавно ми отримали багато необхідних речей для забезпечення життєдіяльності лікарні від обласного управління охорони здоров’я. Там і постільна білизна, і матраци, і ковдри, і спецодяг. А ще такі потрібні нам кисневі концентратори, штативи та два переносні рентген-апарати, які працюватимуть у відділеннях в тих випадках, коли хворому тяжко переміститися до стаціонарного рентгену. Вся ця допомога ледь вмістилася у великовагову вантажівку, яку надав Володимир Лукаш. Дякую йому за постійну підтримку. Допомагало транспортом для перевезення гуманітарки і місцеве АТП. Всім, хто допомагає лікарні, я щиро дякую і все, що від мене залежне на цій посаді, роблю для того, щоб Талалаївська ЦЛ безперешкодно виконувала свої функції.

—Дякую за спілкування.

Кор. «ТХ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора