A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Співпраця з громадою в сфері пенітенціарної пробації

Дата: 30.08.2022 11:40
Кількість переглядів: 205

     Соціальна адаптація осіб, звільнених від відбування покарання, є одним із важливих напрямів не тільки профілактики вчинення нових злочинів цією категорією осіб, а й профілактики злочинності в цілому.

Фото без опису

Для колишніх засуджених «вихід на свободу» є гострою кризовою ситуацією, оскільки за час відбування покарання вони втрачають навички до вільного життя, починають боятися його. Особливо гостро постає питання забезпечення місцем проживання осіб, які звільняються з місць позбавлення волі і чиє житло було зруйновано внаслідок бойових дій.

Фото без опису

     З метою запобігання випадків відсутності місця проживання внаслідок руйнування у осіб, що звільняються з установ виконання покарань, на Талалаївської селищної ради за ініціативи начальника Прилуцького РС № 4 Юлії Карпенко відбулась робоча зустріч, на якій були присутні заступник селищного голови Микола Сердюк, секретар селищної ради Ольга Ценцеря та депутат селищної ради Людмила Огій.

 

     В ході зустрічі начальником Прилуцького РС № 4 Юлією Карпенко було додатково роз’яснено функції пенітенціарної пробації. З’ясовано, що на території громади руйнування житлового фонду внаслідок бойових дій не відбувалось, але, оскільки військова агресія триває, тема відновлення пошкодженого житла залишається актуальною та перебуває на контролі. Також державою запроваджено отримання компенсації за втрачене житло.

 

     На завершення зустрічі присутні домовились продовжувати плідну співпрацю в сфері пенітенціарної пробації та вирішувати всі проблемні питання в індивідуальному порядку.

 

Прилуцький РС № 4

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора