A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Державна служба з надзвичайних ситуацій підготувала поради для громадян, як підготуватися вдома до надзвичайних подій

Дата: 05.09.2022 09:00
Кількість переглядів: 88

Знати алгоритм дій у будь-якій надзвичайній ситуації чи у випадку надзвичайного стану - просто необхідно, так ви піклуєтеся про себе та своїх близьких.

Фото без опису

Так, рятувальники радять громадянам: дізнатися за можливості, де розташовані найближчі укриття, і перевірити стан підвального приміщення; перевірити наявність аварійного виходу; зробити запаси питної та технічної води, продуктів тривалого зберігання; перевірити в аптечці засоби надання медичної допомоги та подумати, які ліки можуть знадобитися упродовж тривалого часу.

 

Служба порятунку також закликає людей підготувати засоби пожежогасіння, подбати про альтернативні засоби освітлення приміщення на випадок відключення електропостачання (ліхтарики, свічки); підготувати засоби для приготування їжі у разі відсутності газу та електропостачання; зібрати найнеобхідніші речі та документи на випадок термінової евакуації або переходу до сховищ.

 

У рамках підготовки вдома до НС варто також подбати і про справний стан приватного транспорту та запас пального для вчасної евакуації з небезпечного району, та у холодну пору — подумати про альтернативний обігрів оселі на випадок відключення централізованого опалення.

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС у Чернігівській області

Андрій ТКАЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора