A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ІЗ ДНЕМ ТАЛАЛАЇВКИ, ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!

Дата: 17.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 107

Щороку у ці вересневі дні ми святкуємо День нашого рідного селища, який співпадає із днем визволення Талалаївщини від німецьких фашистів. 79 років тому німецьких фашистів із нашої рідної землі вигнали наші діди і прадіди.

Фото без опису

Кожної родини жителів селища та сіл Талалаївщини чорним крилом торкнулася Друга світова війна, тисячі земляків загинули в боротьбі із фашизмом. Ми згадуємо їх і ніколи не забуваємо про їхній подвиг в ім’я миру. Вже 8 років в Україні триває війна, яку розпочала росія. Що таке насправді російський фашизм, ми відчули від 24 лютого, коли окупанти пішли на Україну повномасштабним наступом. Ми всі пережили найтяжчий у житті березень і тепер мріємо тільки про одне — щоб не повторилося, а наші славні Збройні Сили якнайшвидше вибили з України окупантів. Наше найголовніше завдання сьогодні — допомагати ЗСУ, працювати кожному на своїх місцях, сплачуючи податки, надходження яких забезпечує, перш за все, функціонування закладів освіти та медицини. До війни ми планували багато що зробити цьогоріч по розбудові об’єктів соцкультпобуту у селищі. Всі проекти призупинені. Та я впевнений, що все заплановане ми обов’язково зробимо після Перемоги.

 

Цьогорічні іменини Талалаївки ми відзначаємо в умовах воєнного стану. І за те, що маємо можливість відзначати, дякуємо нашим ЗСУ. Дякую всім землякам, які на різних фронтах захищають Україну, дякую тим, хто працює, хто волонтерить, дякую чудовим дітям, які у різний спосіб збирають кошти для ЗСУ, всім, хто, як тільки може, старається підтримати наших воїнів, отже, наближає Перемогу!

 

Вічна пам’ять нашим землякам, які віддали життя за свободу і незалежність України: Володимиру Кунденку, Володимиру Бахмачу, Руслану Семіньку, Сергію Іваненку, Якову Сезику, Олексію Ротачу.

 

У день Талалаївки всім землякам бажаю, щонайперше, Перемоги, миру! Бажаю, щоб усі захисники повернулися до своїх домівок живими і неушкодженими, бажаю, щоб усі, кого розлучила війна, зустрілися у своїх родинах. Бажаю, щоб тільки від гордості і радості бриніли сльози на ваших очах! Із днем народження, рідна Талалаївко! З днем селища, дорогі земляки, всі, кого об’єднує любов до нього!

Юрій ВЕЛИЧКО,

селищний голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора