A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Бензопили 1-й окремій танковій Сіверській бригаді від Талалаївщини

Дата: 12.10.2022 15:30
Кількість переглядів: 117

Як ми вже повідомляли, 17 вересня відбувся благодійний ярмарок, присвячений дню селища. Чого тільки не продавали на цьому ярмарку! Особливо старалися діти, їх батьки і вчителі та вихователі шкіл громади, садочків, центру ДЮТ. Кожен старостинський округ громади теж брав активну участь у заході. Вони пропонували саджанці та насіння різних квітів, кондитерські та кулінарні вироби, овочі, фрукти, різні вироби. І хоч погода дозволила ярмаркувати всього дві години, мети було досягнуто. До спільної благодійної скриньки назбирали 115 тисяч гривень!

Благодійний захід у Талалаївці проводили вже вдруге. Під час першого благодійного марафону «Сильні. Незламні. Вільні» назбирали 125 тисяч 100 гривень. Всі їх перерахували до Благодійного фонду Сергія Притули. Цього разу вирішили допомогти комусь і конкретно. Вибір оргкомітету зупинився на 1-й окремій танковій Сіверській бригаді, яка нещодавно нагороджена почесною державною відзнакою «За мужність та відвагу». Чому саме їй? У цій бригаді служило і служить чимало наших земляків. У ній служив і наш Герой Володимир Кунденко, який загинув 4 жовтня 2014 року в бою за Донецький аеропорт.

Налагодили контакт із представниками командного складу бригади. Як розповіли військові, особливо стануть їм у пригоді бензопили. Отож, обговоривши всі моменти, і  вирішили їх придбати. Зробили замовлення у Чернігівському магазині «Майстер». Приємно сказати, що дізнавшись про мету замовлення, нам онлайн допомогли підібрати товар, зробили замовлення. Придбали всього 15 комплектів. У кожен входить бензопила «Штиль», цепок та масло. На це потратили 92 235 тис. грн.(900 грн комісії взяв банк). Решту зібраної суми оргкомітет планує потратити теж для прямої допомоги ЗСУ (обов’язково відзвітуємо).

7 жовтня відбулася приємна зустріч із представниками 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Приємну місію від Талалаївської громади виконали ми удвох із секретарем селищної ради Ольгою Ценцерею. Зустрілися біля магазина, ніби вже добрі знайомі, хоч бачилися вперше. Військові для музею Центру ДЮТ подарували шеврон. Добрі справи завжди робити приємно, як і зустрічатися із чудовими, світлими людьми, які захищають Україну від російської орди.

Захисники щиро дякують всім жителям Талалаївщини, хто організовував, проводив ярмарок, хто продавав і купляв… Друзі! Разом ми всі зробили добру справу! Сподіваюся, що їх попереду буде ще багато!

На фото: секретар Талалаївської селищної ради Ольга ЦЕНЦЕРЯ із представниками 1-ї окремої танкової Сіверської бригади (щойно отримали і передали бензопили).

Текст і фото Олександри ГОСТРОЇ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора