A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Лекційне заняття з цивільного захисту

Дата: 13.10.2022 12:00
Кількість переглядів: 159

За даними Офісу ООН з координації гуманітарних питань в Україні (OCHA in Ukraine), внаслідок збройної агресії росії Україна визнана однією з найбільш замінованих територій світу.

Фото без опису

Ворожі війська залишили по собі десятки тисяч смертоносних "нагадувань" про це. В ОСНА зазначили, що поки в багатьох частинах України точаться бої, нові міни закладені біля житлових будинків, лікарень та вздовж доріг. Через це цивільне населення може опинитися в пастці і не зможе втекти з районів, які постраждали від бойових дій. "Багато хто не зможе повернутися додому. Війни закінчуються, але міни залишаються в землі, створюючи загрозу життю багато років. Наземні міни та вибухонебезпечні пережитки війни вздовж доріг і в житлових районах заважають гуманітарним організаціям доставити допомогу людям, які її найбільше потребують", — йдеться у повідомленні.

Фото без опису

      Задля підвищення обізнаності та зменшення ризиків життю і здоров'ю людей, майну господарств від вибухонебезпечних предметів, стратегії безпеки під час обстрілів на запрошення начальника Прилуцького районного сектору пробації  № 4 Юлії Карпенко начальник караулу 21 державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів 5-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів капітан служби цивільного захисту Олег Смілик провів лекційне заняття із працівниками сектору про види вибухонебезпечних предметів та щодо дій у разі їх виявлення.

     Під час заходу працівники сектору з питань пробації були ознайомлені з видами боєприпасів, причинами знаходження вибухових залишків в землі, правилами поводження при знаходженні незнайомого предмету, а також отримали нагадування про обов’язок повідомляти до поліції та служби з надзвичайних ситуацій в разі виявлення небезпечної знахідки. 

     На завершення заходу працівниці сектору з питань пробації подякували службовцю ДСНС України за змістовне та ґрунтовне заняття, а також за отримані наочні матеріали, які будуть розміщені в приміщенні сектору для інформування клієнтів пробації.

Прилуцький РС № 4

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора