A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Національно-патріотичне виховання молоді

Дата: 14.10.2022 10:00
Кількість переглядів: 163

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня.

Фото без опису

Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. Датою свята не випадково обрали 14 жовтня, адже в цей день відзначають і День українського козацтва, символом якого була Богородиця. Для українських козаків день Покрови Божої Матері також був найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії. В цей день, 14 жовтня, у козаків відбувалися вибори нового отамана. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, явлені нашими солдатами на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави. 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Фото без опису

      Напередодні цієї знаменної дати, з метою національно-патріотичного виховання осіб молодого віку, які перебувають на обліку підрозділу з питань пробації, старшим інспектором Прилуцького РС № 4 капітаном внутрішньої служби Тетяною Роєнко була проведена індивідуальна профілактична робота, яка включала перегляд документального фільму під назвою «Феномен запорожців. Що таке Військо Запорізьке. Історія козаків». Переглянувши вказаний фільм, суб’єкти пробації мали змогу отримати інформацію про історичне минуле нашої держави, а саме про зародження козацтва, їх життя та устрій, побут, військову майстерність, етапи державотворення епохи козацтва, розквіт та занепад Запорізької Січі.

Фото без опису

     Після перегляду фільму клієнти пробації поділились своїми враженнями від побаченого, вказавши, що багато інформації вони почули вперше, або ж в шкільній програмі даний відрізок нашого історичного минулого їм розповідали по-іншому, про що також наголошувалось оповідачем у цьому фільмі, та подякували старшому інспектору за цікавий фільм.

Фото без опису

Прилуцький РС № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора