A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Небезпечне «тихе полювання»

Дата: 10.10.2022 09:00
Кількість переглядів: 78

Осінь – сезон грибів. Проте війна додала коректив у традиції українців. На період воєнного стану відвідування лісів категорично заборонено, а отже, «тихе полювання» – теж.

Фото без опису

Міни, розтяжки, нерозірвані снаряди – ось які «смертельні подарунки» ворог залишає по собі. Вони маскуються у природі та є непомітними для людського ока. Тому пошук грибів може перетворитися на жахливу трагедію.

 

На жаль, попри заборону чи необізнаність мешканці деокупованих областей все ж виходять на «тихе полювання». Від початку осені вже відомі факти потрапляння грибників на міни. Є смертельні випадки.

 

Ми вкотре наголошуємо на тому, що нині відвідування лісових масивів, парків і полів категорично заборонене, адже це може вартувати вам здоров’я і життя!

 

Також ми закликаємо вас користуватися мобільним застосунком «Розмінування України». З його допомогою можна відстежувати небезпечні зони у вашій місцевості, оперативно повідомляти спеціалістів ДСНС про підозрілі знахідки та викликати саперів.

У застосунку також є важлива інформація про найбільш розповсюджені види вибухонебезпечних предметів та інструкція, як слід діяти у разі їх виявлення.

 

Посилання на додаток:

для Android: https://bit.ly/3OeQwxg

для Apple: https://apple.co/3HhV4B3

Будьте обачними та не нехтуйте власною безпекою.

Поки ви полюєте на гриби, ворог може полювати на вас.

 

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС у Чернігівській області

Андрій ТКАЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора