A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Свято розквіту української мови

Дата: 09.11.2022 15:00
Кількість переглядів: 181

   Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови відбувся традиційний, вже ХХІІ-й, радіодиктант національної єдності.

     Цього року авторкою тексту радіодиктанту, який має назву «Твій дім», є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина ЦІЛИК, а читала його народна артистка, Герой України Ада РОГОВЦЕВА.

     Особовий склад Прилуцького районного сектору № 4 філії «Центр пробації» в Чернігівській області долучився до написання ХХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Доєдналась до написання радіодиктанту разом із персоналом сектору з питань пробації завідувачка сектору Талалаївське бюро правової допомоги Ніжинського МЦ з надання БВПД Яна МУДРЕВСЬКА. Разом з багатотисячною аудиторією присутні мали змогу писати радіодиктант, переглядаючи стрім на Youtub-каналі Українського радіо.

 

     Цьогоріч радіодиктант відбувся в умовах російської військової агресії, метою якої є, зокрема, знищення української мови. Але, ані цей фактор, ані планове відключення електропостачання не стало на заваді прагненню долучитись до такої унікальної події, метою якої є спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури української мови.

 

Прилуцький РС № 4

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора