A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ДО 300-ЛІТТЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ

Дата: 22.11.2022 11:38
Кількість переглядів: 242

ДО 300-ЛІТТЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ

  «Світ ловив мене, та не спіймав»

 

     3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога. Світогляд і просвітительська діяльність Г. Сковороди віддзеркалювалися у його поетичній творчості. Через пісні, кантати і псалми він викладав свої філософські погляди, таврував соціальне зло, прославляв природу, волелюбність людини.

 

Фото без опису

 

   З нагоди ювілею видатного український діяча 22 грудня 2022 року керівник Прилуцького районного сектору №4 Юлія Карпенко організувала візит клієнтів пробації та інших гостей до Талалаївської публічної бібліотеки, де із ним проведений тематичний захід. Була запрошена також головний юрист сектору «Талалаївське бюро правової допомоги» Аліна Кошка. Короткий екскурс у далеке минуле провела директор Талалаївської публічної бібліотеки Валентина Шкуратова. Присутні також переглянули представлений їм  документальний фільм на тему: »Григорій Сковорода. Біографія. Історія України». 

 

Фото без опису

 

У завершенні тематичної бесіди пані Валентина зауважила, що зруйнований 07 травня 2022 року російськими обстрілами національний музей Сковороди в селі Сковородинівка Богодухівського району Харківської області, де в експозиції музею були представлені видання творів філософа, наукова і художня література про нього, книги античних, середньовічних та новочасних філософів і поетів, які він вивчав, етнографічні предмети; присвячені йому картини, графічні роботи, скульптури, сувеніри, особисті речі філософа ніколи не зруйнують пам’ять про Григорія, його вічне вчення, українську ідентичність.

Фото без опису

 

     Учасники заходу з цікавістю переглянули фільм після чого проводили  дискусію по темі.

 

Фото без опису

 

     «Ми повинні згадувати Сковороду не від дати до дати, а йти за його порадами. Так кожний знайде у творах щось для себе, чим керуватиметься все життя», - підвела підсумок начальник районного сектору пробації Юлія Карпенко.

 

Начальник Прилуцький районний сектор №4

Юлія КАРПЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора