A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ФССУ погасив заборгованість з лікарняних і декретних допомог

Дата: 26.12.2022 11:58
Кількість переглядів: 84

Сьогодні Фондом соціального страхування України було погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Виплати вчасно та в повному обсязі здійснюються на всій території України, де це можливо в умовах воєнного стану і бойових дій.

Зокрема, сьогодні задля погашення заборгованості ФССУ направив:

● на допомоги по тимчасовій непрацездатності – 631,39 млн грн;

● допомоги по вагітності та пологах – 247,98 млн грн;

● допомоги на поховання – 2,11 млн грн;

● допомоги по тимчасовій непрацездатності, пов'язаній з виробництвом – 6,3 млн грн.

Направлені кошти надійдуть на рахунки роботодавців упродовж декількох банківських днів після завершення фінансових операцій. Інформація про надходження коштів у розрізі регіонів оновиться у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.

Водночас, у зв’язку з воєнним станом частково непрофінансованими залишаються окремі страхувальники на частині територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Проведення фінансування для працівників таких роботодавців здійснюється напряму застрахованій особі в разі її звернення до Фонду. Також виплати проводяться після ручного опрацювання фахівцями Фонду – таке опрацювання необхідне для отримання підтвердження можливості роботодавця виплатити працівнику отримані від ФССУ кошти.

Нагадаємо, відповідно до законодавства фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється протягом десяти робочих днів після прийняття Фондом заяви-розрахунку.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора