A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Талалаївщина прощається з воїном Микитою Сергійовичем Тонкачеєвим

Дата: 29.12.2022 16:28
Кількість переглядів: 332

29 грудня Талалаївщина прощалася із 29-літнім воїном Микитою Сергійовичем ТОНКАЧЕЄВИМ. Похоронили його у рідному селі Довгалівка.

Фото без опису

Віддати шану герою прибули представники громадськості не тільки із цього села, а і з центру громади, навколишніх сіл.

Фото без опису

Прощання було таким тяжким і болісним.  До цього не можна звикнути… та і не треба звикати. І прощати смерті кращих із кращих синів України не можна! Бо як забути очі матері, яка вже ніколи не обійме сина, як забути сльози дітей, яким рости без тата!

Фото без опису

Народився Микита у Запоріжжі. Згодом його мама повернулася жити у своє рідне село, де і виріс хлопець. Тут закінчив місцеву загальноосвітню школу, потім навчався у Сокиринському професійному аграрному училищі. Микиту згадують вчителі і односельці, як хлопця добросовісного, відповідального, справедливого і дуже доброго.

Фото без опису

За свої 29 років він устиг зробити багато добрих справ, які залишаться незабутніми поміж людей. Служив строкову службу, після проходив мобілізаційну службу в зоні АТО. Для нього це була не “війна десь там на Донбасі”, як дехто вважав, а війна росії проти України - багаторічна, підла, як і сам ворог. Отож 24 лютого він чітко знав де його місце…

Фото без опису

Хоча міг залишатися вдома. Одружившись, вже кілька років жив із сім'єю у Черкасах. Підростало у них із дружиною дві донечки, чекали синочка. Та відчуття обов'язку захищати Україну були в його душі настільки сильними, що просто не зміг залишатися вдома і спостерігати за подіями. Служив Микита у військовій частині А4051 на посаді старшого розвідника.

Фото без опису

На жаль, 22 грудня, виконуючи бойове завдання у районі населених пунктів Одрадівка та Опитне Донецької області, Микита Тонкачеєв загинув…

Так і не побачив жодного разу свого крихітного сина, який народився 3 листопада. Свою надійну опору втратили діти, дружина, мама і сестрички. А Україна втратила ще одного справжнього патріота, вірного сина.

Фото без опису

Так мало слів, і так багато горя… Легких хмаринок Тобі, Герою! Україна обов'язково переможе і на віки вічні буде вільною! Бо інакше і бути не може!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора