A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ОТРИМАЛА МІЖНАРОДНІ ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ПРЕМІЇ

Дата: 05.01.2023 15:38
Кількість переглядів: 180

За поданнями Міжнародної літературно-мистецької Академії України, котра об’єднує відомих письменників, журналістів, перекладачів, науковців, митців, державних і громадських діячів із 70 країн світу, наша землячка Олександра ГОСТРА нагороджена престижними міжнародними преміями імені Пантелеймона Куліша (Україна) та Роберта Бернса (Шотландія).


Традиційно, комітет із нагородження Літературно-мистецькою премією імені Пантелеймона Куліша, очолює який Ігор Павлюк — поет, прозаїк, доктор наук із соціальних комунікацій, провідний науковий співробітник Інституту літератури імені Т. Шевченка НАН України, професор кафедри української преси Львівського національного університету імені Івана Франка, пропозиції розглядає у грудні. Цього року надійшло понад 550 пропозицій з усіх регіонів України та закордону. Лауреатами міжнародної премії у різних номінаціях стали 32 чоловік. Четверта у списку — журналістка та письменниця Олександра Гостра (смт Талалаївка Чернігівської обл.) — за визначну творчу діяльність, зокрема публікації в газеті «Чернігівщина».
* * *
Міжнародний Арт-центр «Радіус миру» (Лос-Анджелес, США, голова журі — Анатолій Фрадіс) та його представництво в Шотландії (м. Единбург) оголосили лауреатів Міжнародної літературної премії імені Роберта Бернса за 2023 рік.
Роберт Бернс (1759 – 1796) — видатний шотландський поет-романтик, фольклорист. Його геніальна творчість відома в усьому світі, зокрема її дуже високо оцінювали класики нашої літератури Тарас Шевченко, Іван Франко та Леся Українка. День народження Роберта Бернса — це національне свято в Шотландії.
Приємно, що серед нагороджених — відомих письменників із різних країн — є наші співвітчизники. Отже, за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України (президент Сергій Дзюба), лауреатами почесної відзнаки стали: поет, науковець, професор Василь Куйбіда (Київ) — за збірку віршів «Колекція снів» у перекладі англійською мовою; поет та науковець Володимир Віхляєв (м. Запоріжжя), поет, науковець та священик Василь Погорецький (Тернопільська обл.) і журналістка, письменниця Олександра Гостра (смт Талалаївка Чернігівської обл.) — за визначну творчу діяльність (пані Олександру, зокрема, відзначено за публікації в газеті «Чернігівщина»).
Також Міжнародну літературну премію ім. Роберта Бернса за власний творчий доробок та популяризацію кращих надбань світової літератури нині отримали знані письменники за поданням Міжнародної Академії літератури, мистецтв і комунікації (Німеччина, керівник Олена Ананьєва), це — Тетяна Черненко та Тетяна Грицан-Чонка (Україна), Олена Лань (Чехія), Айнур Кумарханова (Казахстан), Анатолій Лобов (Грузія), Ізільда Нуньєс (Isilda Nunes, Португалія), Олена Волкова (Elena Volkova, Австралія) і Томас Фікс (Thomas Fix, Німеччина).
Джерело: http://che.cn.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора