A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

КУБОК З БАСКЕТБОЛУ

Дата: 16.01.2023 15:18
Кількість переглядів: 146

Дякуючи ЗСУ наші діти мають можливість не лише навчатись, а й розвивати свої спортивні здібності під час війни.

12 січня у спортивному залі Талалаївського ЗЗСО I-III ступенів відбувся відкритий кубок Талалаївської селищної ради з баскетболу серед дівчат 2006–2007 років народження. У змаганнях брали участь команди з Плугатаря, Бахмача та з Талалаївки.

У першому матчі на турнірі зійшлися команди з Бахмача і Талалаївки. Перша чверть пройшла у рівній боротьбі і закінчилася з рахунком 8:8. Та вже друга чверть була за талалаївськими баскетболістками, в якій яскраво виділялася Альона Топчій.

Перша половина зустрічі закінчилася з рахунком 15:10 на користь господарок змагань. 11 очок із 15-ти набрала лідер команди Талалаївки. Третя чверть також була за талалаївськими спортсменками. Вони переграли своїх суперниць з рахунком 11:2.

У четвертій чверті наші дівчата трішки розслабилися, адже рахунок це дозволяв. У цій чверті перемога була за бахмачанками 9:4. Але загальний рахунок матчу 30:23 — на користь дівчат з Талалаївки. 26 очок записала на свій рахунок Альона Топчій.

У другому матчі зустрічалися дівчата з Плугатаря та Бахмача. У першій чверті несподівано результативно зіграли гості з Бахмача, які й виграли першу чверть з рахунком 10:2. Друга чверть проходила у рівній боротьбі, та буквально на останній хвилині краща реалізація дівчат з Плугатаря скорочує рахунок у матчі.

Після першої половини гри рахунок стає 12:8 на користь гостей. Третя чверть — знову рівна боротьба з низькою реалізацією обох команд. Рахунок чверті 4:4.

Останню чверть краще розпочали баскетболістки із Бахмача. Три точних кидки — і рахунок стає вже загрозливим. І хоча в кінці матчу плугатарці зуміли провести декілька атак, та врятувати матч їм уже не вдалося. Перемогу святкували гості з рахунком 24:18.

В останньому матчі турніру грали Талалаївка та Плугатар. Тренер з Плугатаря Володимир Чепель у цьому матчі зробив ставку на молодь, випустивши на майданчик молодших за віком баскетболісток.

І вони продемонстрували набагато кращу гру, ніж старші. Першу половину гри вони майже на рівних боролися з командою з Талалаївки. Рахунок першої половини гри 20:12 на користь господарок турніру.

Та коли виходила на майданчик Альона Топчій, то протистояти їй було дуже важко. У результаті перемога в матчі 41:16 на користь дівчат із Талалаївки, які й стали переможцями турніру.

Тренер команди-переможця Яна ЧЕПЕЛЬ. Другими були наші гості з Бахмача, а треті — з Плугатаря.

Після завершення матчів було проведено конкурс снайперів серед усіх учасників змагань. І тут кращою була Альона Топчій.

Друге місце виборола Дар’я Сліпко із Плугатаря, а третьою стала Анастасія Горянська з Талалаївки.

Сподіваюсь, що наші славні збройні сили і надалі будуть надавати нам можливість проводити змагання і з впевненістю дивитись у майбутнє.

Сергій МИХНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора