Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Шановні ветерани Афганістану, члени сімей воїнів-афганців, учасники бойових дій на території інших держав!

Дата: 15.02.2023 12:28
Кількість переглядів: 141

 Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятна дата, встановлена Указом Президента України у 2004 році, і була приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Фото без опису

Афганська війна продовжувалася з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдатів.

Фото без опису

За офіційними даними під час афганської війни загинули понад 15 тисяч воїнів, Україні війна обійшлася в 4 тисячі загиблих.

Фото без опису

З 2014 року, коли росія розпочала війну проти України, тисячі афганців добровільно вступили на захист рідної землі і на даний час мужньо боронять нашу Батьківщину від загарбників. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру! Ми щиро вдячні вам за мужність та патріотизм, за вашу вірність військовій присязі.

Фото без опису

Ви є прикладом для молодого покоління, взірцем служіння народу та державі. Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, благополуччя,  родинного затишку, щастя та мирного неба над головою.

Фото без опису


 Схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв - учасників бойових дій на території інших держав, які віддали своє життя під час виконання військового обов’язку. Вічна слава!

Щороку в лютому пам’ять про страшні події афганської війни збирає воїнів, керівників органів влади, громадськість біля пам’ятного знаку загиблим афганцям.

Фото без опису


 Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятного знаку на честь учасників військових конфліктів поза межами України. 

Фото без опису


З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан грамотою Талалаївської селищної ради нагороджено Олександра ШАГУНОВА, Анатолія ЛОБОДУ, Вадима ПУСТОВОЙТА.

Фото без опису

Цього дня заступник селищного голови Микола СЕРДЮК та секретар селищної ради Ольга ЦЕНЦЕРЯ відвідали могили героїв, які загинули в російсько-українській війні.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора