A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Змагалися юні баскетболісти

Дата: 14.03.2023 08:38
Кількість переглядів: 151

У рамках підготовки до обласного етапу 5 літньої гімназіади України на базі Талалаївського ЗЗСО відбулися змагання з баскетболу 3х3. Останнім часом цей різновид баскетболу стає все більш популярним у світі і у нас, в Україні. Він є досить рухливим, динамічним і потребує невеликої кількості учасників, що особливо є прийнятним для наших невеликих шкільних колективів. Цього дня одночасно змагання проводилися у двох вікових категоріях як серед хлопців, так і серед дівчат. Тож було розіграно чотири комплекти нагород.

Серед дівчат 2008-2010 років народження перше місце здобули перша команда Плугатарського ЗЗСО (тренер В.Чепель).  Друге місце за дівчатами з Талалаївського ЗЗСО (тренер Я. Чепель), а третіми фінішували друга команда з Плугатаря. Серед дівчат 2006-2007 років народження  чемпіонками громади стали також вихованці Володимира Чепеля з Плугатара, які в драматичному поєдинку здолали вихованок Яни Чепель з Талалаївки з рахунком 6:5. Третіми у цій віковій категорії були баскетболістки з Липового (тренер М. Лихо). Серед хлопців старшої вікової групи першою стала команда 11 класу Плугатарського ЗЗСО, другими були хлопці 10 класу цієї ж школи, а третіми фінішували талалаївські баскетболісти.

Всі матчі в цій віковій категорії були дуже напруженими і перевага складала два, три очки. Найзапеклішими були ігри серед хлопців молодшої вікової категорії. У результаті дві команди набрали по 7 залікових пунктів, а ще дві команди - по 6 очок. Тож призерів визначали за додатковими показниками. У результаті перше місце завоювали баскетболісти з Талалаївського ЗЗСО, другими стали плугатарці, третє місце - у копілці спортсменів з Харкового (тренер Р. Покришка), а четвертими були хлопці з Чернецького (тренер В. Бабенко).

На завершення змагань було проведено конкурс снайперів. Серед хлопців кращим снайпером став липівський баскетболіст Мирослав Салівон. Друге місце у Дениса Кравченка з Плугатара, а третє у його напарника по команді Анатолія Бондаря. Серед дівчат кращою снайперкою стала теж липівська баскетболістка Мирослава Шевченко, а друге місце у талалаївчанки Вікторії Мірошніченко.

Сергій МИХНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора