A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Про проведення Всесвітнього дня соціальної роботи

Дата: 24.03.2023 14:31
Кількість переглядів: 195

Щороку, у третій вівторок березня відзначають Всесвітній день соціальної роботи, який запроваджений за ініціативи Міжнародної федерації соціальних працівників, Міжнародної асоціації шкіл соціальної роботи, Міжнародної ради з питань соціального забезпечення.

Фото без опису

Метою Всесвітнього дня соціальної роботи є привернення уваги влади та суспільства до проблеми соціальної незахищеності. Соціальна робота полягає у захисті та допомозі громадянам.

Фото без опису

До відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи КУ «Центром надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради» проведено ряд заходів.

20 березня розроблено макет та виготовлено 50 екземплярів іміджевої реклами (буклетів), в яких розміщена інформація про КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради», зокрема про відділення та соціальні послуги,  які ними надаються.

Фото без опису

21 березня завідувачем відділення підтримки сімей у складних життєвих обставинах Олесею Шимченко було проведено тренінгові заняття для фахівців із соціальної роботи на тему ««Емоційне вигорання фахівців із соціальної роботи, профілактика та шляхи його подолання» на якому вчилися аналізувати власну професійну діяльність, помилки під час роботи з клієнтами, зниження кількісних та якісних показників роботи, розвивати  вміння керувати власним часом через визначення основних цілей та завдань власної професійної діяльності на певний період; складання розкладу виконання справ.

Фото без опису

22 березня директором КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради» Людмилою Рябчун було проведено лекцію на тему «Особливості надання соціальних послуг в умовах війни» для працівників установи, на якій ознайомлено всіх присутніх зі змінами у законодавстві стосовно надання соціальних послуг, дотримання основних принципів роботи: законність, соціальна справедливість, доступність та відкритість, конфіденційність та відповідальність за дотримання етичних і правових норм, додержання і захист прав людини, адресність та індивідуальний підхід, добровільність вибору в отриманні чи відмові від отримання соціальних послуг, комплексність та системність під час надання соціальних послуг, дотримання державних стандартів і нормативів соціальних послуг.

Фото без опису

23 березня з нагоди відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради» було організовано та проведено засідання круглого столу за участю селищного голови Юрія Величка та керівників установ, організацій, які працюють на території громади.

Фото без опису

В засіданні взяли участь:

  • Рябчун Людмила Павлівна, директор КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради»;
  • Мудревська Яна Михайлівна, завідувач сектору «Талалаївське бюро правової допомоги»;
  • Ковган Наталія Олексіївна, начальник Талалаївського відділу ДРАЦС в Прилуцькому районі Чернігівської області східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції;
  • Плюта Оксана Петрівна, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради;
  • Шумило Світлана Володимирівна, начальник Талалаївського відділення соціальної підтримки громадян УСЗН Прилуцької райдержадміністрації;
  • Андріященко Валентина Федорівна, головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 8 Управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області;
  • Сенько Андрій Михайлович, начальник відділу-адміністратор відділу «Центру надання адміністративних послуг» Талалаївської селищної ради;
  • Сердюк Людмила Вікторівна, начальник служби у справах дітей Талалаївської селищної ради»;
  • Яременко Лариса Олексіївна, дільничий офіцер поліції СПД № 1 ВП №1 Прилуцького РВП ГУ НП в Чернігівській області, старший лейтенант поліції.

Фото без опису

Основна тема круглого столу -  взаємодія суб’єктів соціальної роботи під час надання соціальних послуг жителям громади, зокрема вразливим категоріям населення. Всі присутні поділилися власним досвідом роботи з даною категорією громадян, проблемами, які виникають під час надання послуг.  Учасники заходу обговорили шляхи вирішення даних проблем для покращення якості надання соціальних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора