A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

До Дня довкілля

Дата: 13.04.2023 11:50
Кількість переглядів: 144

 Щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1999 року,  в  Україні відзначається День довкілля, встановлений відповідним Указом Президента України № 855 від 6 серпня 1998 року, який цьогоріч припадає на 15 квітня.

Фото без опису

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

Фото без опису

   Напередодні Дня довкілля персонал Прилуцького районного сектору № 4 долучився до ініціативи місцевих активісток з озеленення вулиць нашого селища, які з року в рік на добровільних засадах займаються декоруванням клумб, висаджуючи композиції з різноманітних квітів, кущів, дерев та доглядаючи за ними.

Фото без опису

Цього разу спільними зусиллями були висаджені троянди, декоративні кущі «Керія» та ялівець «Козацький». Під час проведення заходу активістки мали змогу зробити маленький внесок у відновлення навколишнього природнього середовища, адже другий рік поспіль День довкілля проходить в умовах повномасштабного воєнного вторгнення на територію нашої держави.    На жаль, з кожною хвилиною військової агресії нашій державі завдається шкода, у т.ч. екологічного характеру, на подолання наслідків якої потрібні будуть десятиліття та надзвичайно великі фінансові ресурси.

     Незважаючи на вік, рід занять, вподобання, нас об’єднало одне бажання – прикрасити наше селище, докласти зусиль, аби, прогулюючись, бачити навколо себе красу та створювати її для інших, та – найважливіше - врятувати довкілля, поки воїни боронять незалежність нашої держави, волонтери забезпечують військові та соціальні потреби, адже чистота нашої землі – у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню – завдання кожної людини.

 

Прилуцький РС № 4

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора