A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Наближається Воскресіння Христове

Дата: 14.04.2023 14:58
Кількість переглядів: 145

З приходом весни, наближається одне з найбільших християнських свят — Великдень. Всі ми чекаємо це свято з піднесеним настроєм, надіями та сподіваннями. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов’язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям.

Фото без опису

У Воскресінні християни вбачають підтвердження життя після смерті, що і є основним змістом святкування. Українці ретельно готуються до цього дня. Великдень нині символізує загальне відродження й оновлення.

Фото без опису

 «Миру та благодаті. Христос воскрес», - саме з такою назвою напередодні найсвітлішого християнського свята, яке християни східного обряду святкуватимуть 16 квітня, відбулась виставка в Талалаївському краєзнавчому музеї, яку, на запрошення директорки музею Олени Огій, із задоволенням відвідав персонал Прилуцького районного сектору та завідувач сектору «Талалаївське бюро правової допомоги» Яна Мудревська та жителі селища.

Фото без опису

 На даній виставці присутні мали змогу помилуватись святковою екібаною на Великодню тематику, в якій сплились звичаї святкування Великодня різних народів, прослухати доповідь про походження та значення назв свята: Великдень, Пасха та Воскресіння Христове, а також традиції святкування цього свята в інших країнах, яка виявилась дуже цікавою пізнавальною.

Фото без опису

На завершення заходу присутні подякували директорку музею Олену Огій за запрошення та кропітку роботу під час підготовки даної виставки та захоплюючу розповідь. В свою чергу, Олена Огій подякувала відвідувачам за те, що прийняли її запрошення, та побажала якнайшвидше перемогу України над рашистським загарбником, як колись темряву та смерть переміг Ісус Христос, та наступне свято Великодня зустрічати в Мирі та безпеці.

 

Прилуцький РС  № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора