Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

За чотири місяці 2023 року

Дата: 02.05.2023 09:53
Кількість переглядів: 70

За чотири місяці 2023 року на території Чернігівської області зареєстровано 2 надзвичайні ситуації природного характеру – виявлення ДНК-вірусу африканської чуми свиней у дикого кабана, знайденого 28 березня на території Ічнянського національного природного парку в районі с. Кіколи Прилуцького району; через інтенсивний підйом рівня води у р. Дніпро у період з 10 по 13 квітня року порушено транспортне сполучення з 5 населеними пунктами Чернігівського району, значна частина домоволодінь залишається підтопленими.

Фото без опису

Виникло 642 пожеж, з яких 56 унаслідок бойових дій, 203 в природних екологічних системах. Пожежі призвели до загибелі 30 та травмування 13 осіб. Було виявлено та вилучено 842 вибухонебезпечних предметів, на водних об’єктах сталося 14 трагічних випадків.

На території Талалаївської громади сталося 9 пожеж (7 в житловому секторі, по 1 в природних екологічних системах (сміття) та на транспорті),  травмовано 3 людини. Стався 1 трагічний випадок на водоймі с. Глибоке, 11 квітня було знищено артилерійський снаряд 76 мм часів Другої світової війни, який виявили 10 квітня поблизу с. Плугатар під час проведення польових робіт.

У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до населення, в тому числі під час рейдових відпрацювань сіл громади, з проханням не випалювати суху рослинність, дотримуватися правил пожежної безпеки в житловому секторі, під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ, проявляти обережність при знаходженні вибухонебезпечних предметів.

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області                     Андрій ТКАЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора