Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Піротехніки Чернігівщини продовжують вилучати вибухонебезпечні предмети сучасної війни, якими ворог обстрілював регіон

Дата: 05.05.2023 09:50
Кількість переглядів: 57

4 травня розрахунками частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області відпрацьовано 8 залучень та вилучено 17 вибухонебезпечних предметів, які виявлені на території населених пунктів, в тому числі на місці проведення сільськогосподарських робіт у районі с. Товстоліс Киселівської територіальної громади Чернігівського району, де стався підрив трактора на вибуховому пристрої, попередньо протитанковій міні.

Фото без опису

Всі боєприпаси були перевезені на спецавтомобілях підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням встановлених правил безпеки на сортувальний майданчик, де в подальшому вони будуть знищені.

Фото без опису

Також, впродовж 3-5 травня піротехніки здійснили обстеження території Державної організації «Комбінат «Айстра» на наявність вибухонебезпечних предметів. Було перевірено майже 40 га території.

Фото без опису

Загалом з початку повномасштабного вторгнення саперами ДСНС вилучено і знищено 51655 боєприпасів та відреаговано на 4568 викликів.

Фото без опису

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до мешканців області з проханням бути пильними, у разі виявлення вибухонебезпечного предмета в жодному разі не чіпати його, відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати до екстрених служб за номерами “101” або “102”.

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області                     Андрій ТКАЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора