A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Національно-патріотичне виховання клієнтів пробації

Дата: 10.05.2023 11:15
Кількість переглядів: 158

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

     Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР.  У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

     Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф. 

      З метою національно-патріотичного виховання 9 травня 2023 року провідним інспектором Прилуцького РС № 4 Тетяною Роєнко була проведена індивідуальна профілактична робота із суб’єктами пробації, яка включала перегляд фільму «Україна у Другій світовій війні. Ціна перемоги» з подальшим обговоренням отриманої інформації про ключові дати та події тих часів. Гостею заходу стала начальник сектору «Талалаївське бюро правової допомоги» Яна Мудревська.

      З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті.

     На завершення заходу провідний інспектор Прилуцького РС № 4 Тетяна Роєнко підвела підсумок, додавши, що наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і український народ неодмінно переможе, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

Прилуцький районний сектор № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора