A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

На Чернігівщині СБУ викрила злочинну групу, яка організувала схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку

Дата: 22.05.2023 10:37
Кількість переглядів: 67

На Чернігівщині СБУ викрила злочинну групу осіб, які налагодили схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку, що  призводило до зменшення мобілізаційного потенціалу країни. До організації злочинної діяльності причетний громадянин суміжної іноземної держави.

Фото без опису

Встановлено, що учасники схеми, користуючись корупційними зв’язками у комунальних медичних установах, розробили механізм фальсифікації документів про непридатність чоловіків до військової служби, який дозволяв потенційним призовникам виїхати за межі України.

Ділки пропонували військовозобов’язаним сфальсифікований пакет документів та надавали інструкції і поради щодо порядку перетину державного кордону України.

За додаткові кошти зловмисники обіцяли вирішити питання щодо безперешкодного та швидкого перетину кордону.

Фото без опису

Вартість таких “послуг” становила від 5 до 9 тисяч доларів залежно від типу підроблених документів та терміновості “вирішення питання”.

Співробітники СБУ затримали злочинців під час передачі пакету документів для місцевого мешканця призивного віку та одержання від нього 9 тисяч доларів США.

Під час обшуків за місцями проживання організатора каналу, та інших членів злочинної групи правоохоронці вилучили готівку, транспортні засоби, мобільні термінали та комп’ютерну техніку з доказами злочинної діяльності, незаповнені бланки відповідних медичних установ, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, чорнові записи, тощо.

Фото без опису

Наразі чотирьом фігурантам провадження повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань), та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Кримінального кодексу України

Зловмисникам за рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до організації злочинної схеми.

Спецоперацію з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівській областей за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора