A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ПАМ'ЯТАЄМО... День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 21.05.2023 10:31
Кількість переглядів: 37

Третьої неділі травня в Україні щороку вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. Після широкомасштабного вторгнення росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора.

Фото без опису

Катування, розстріли, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів — здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилось в історії. Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській росії знову принесли на українську землю масові політичні репресії. Сьогодні ціною багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб сталінські методи великого терору не були інструментом політики у XXI столітті.
Вшановуючи жертв політичних репресій комуністичного режиму, схилімо голови перед пам’яттю теперішніх борців за волю України, які нині піддаються переслідуванням та жорстоким катуванням на окупованих територіях.
Слава Україні і її Героям!
Юрій ВЕЛИЧКО,
селищний голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора