A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

З Днем вишиванки!

Дата: 18.05.2023 11:25
Кількість переглядів: 90

 

Вишиванка — символ України,

Кожної великої родини,

Нашої історії та мови

 Тож залюбки вдягнемо її знову! 

 

День вишиванки – свято традиційного українського одягу. Вишиванка – це предмет гордості українців. Це традиція, яка передавалася з покоління в покоління, попри численні утиски української культури.

Фото без опису

 Історія вишиванки має глибоке коріння, адже елементами вишивки прикрашався навіть одяг скіфів, які проживали на землях сучасної України ще до нашої ери. В Україні з 2006 року День вишиванки відзначають кожен третій четвер травня. 2023 року він припадає на 18 травня.

Фото без опису

Тож цього дня персонал Прилуцького РС № 4 та сектору «Талалаївське бюро правової допомоги» вкотре став частинкою всеукраїнського флешмобу – працівниці секторів одягнули свої вишиті сорочки на знак шани до давніх національних традицій.

Цьогоріч ми вдруге і, плекаємо надію, востаннє зустрічаємо в умовах повномасштабної війни, тому зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя. Тож хочемо доземно вклонитись нашим захисникам – воїнам усіх видів та родів військ ЗСУ, Прикордонних військ, Національної гвардії – саме завдяки вашому героїчному подвигу ми маємо змогу продовжувати популяризувати українську культуру. 

Фото без опису

Дорогі односельці! У День вишиванки хочемо побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все! 

Прилуцький РС № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора