Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Співробітники СБУ викрили корупційну схему ухилення від призову за участі членів медико-соціальної експертної комісії

Дата: 07.07.2023 11:09
Кількість переглядів: 60

На Чернігівщині співробітники СБУ викрили корупційні дії членів однієї з міжрайонних МСЕК. Ділки за грошову винагороду сприяли в оформленні  групи інвалідності чоловікам призовного віку в умовах воєнного стану.

Фото без опису

Встановлено, що двоє членів спеціалізованої міжрайонної медико-соціальної експертної комісії КНП «Обласний центр медико-соціальної експертизи» за гроші пропонували потенційним призовникам оформити офіційні документи про присвоєння групи інвалідності без належних на те правових підстав для уникнення мобілізації. 

Фото без опису

За свої «послуги» ділки просили від 5 тисяч доларів США. 

У ході проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі зловмисникам 2700 доларів США в якості «авансу» за підготовку відповідних медичних документів, їх направлення на комісію та позитивний розгляд. 

Фото без опису

Оперативники Служби безпеки затримали одного з організаторів злочинної оборудки після отримання другої частини коштів у розмірі 2300 доларів США та видачі документів про присвоєння інвалідності.

Під час обшуків у робочих кабінетах та помешканнях фігурантів вилучено грошові кошти, медичні документи, журнали реєстрації, бланки направлень та інші докази протиправної діяльності.

Фото без опису

У межах кримінального провадження одному з фігурантів наразі оголошено про підозру за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для повідомлення підозри іншим учасникам оборудки.

Викриття злочинної схеми здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії зі слідчим обласного управління ГУНП за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора