Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Волонтер пробації в роботі

Дата: 08.08.2023 15:45
Кількість переглядів: 117

  Волонтерство…. воно буває різним і зачіпає різноманітні сфери нашого життя. В Україні все більш популярним стає волонтерство у сфері пробації.  У Прилуцькому районному секторі №4 філії Державної установи "Центр пробації" в Чернігівській області волонтери підтримують та допомагають людям, що звільнились з місць позбавлення волі, а також засудженим до покарань без позбавлення волі.

Фото без опису

Саме волонтери можуть допомогти у запобіганні повторного вчинення злочинів. У який спосіб? Як сказав один мудрець «Багатий — це не той, хто має багато грошей, а той — хто може чимось поділитися».

Фото без опису

Не важливо чим — навіть посмішкою або словом розуміння, словом настанови — і вже однією печаллю на землі стане менше. Саме такого волонтера маємо і ми у Талалаївці -  Ірину Лебідь, яка вміло поєднує службу у Центрі «Спасіння-Талалаївка» з волонтерством у пробації. Так пані Ірина ініціювала проведення культурно-масового заходу 8 серпня, який відбувся у центрі селища Талалаївка та попередньо запросила клієнтів пробації відвідати міроприємство.

Фото без опису

Цього дня пані Ірина та інші учасники заходу виконували українські пісні під гру на бандурі, при цьому прославляючи подвиг наших воїнів. Наприкінці заходу усі присутні промовили молитву за воїнів Збройних Сил України і за Перемогу України над російським окупантом.

Фото без опису

      Кожному запрошеному клієнту пробації волонтер приділила увагу, поспілкувалася, у відповідь почула слова вдячності за надану їм увагу та турботу, адже, як було наголошено вище, вчасно сказане слово підтримки інколи вартує більшого, чим матеріальні цінності. 

Фото без опису

В свою чергу начальник районного сектору пробації  Юлія Карпенко, подякувала волонтеру пані Ірині за активну участь у роботі із клієнтами пробації, адже тільки спільними зусиллями можна досягнути цілей, які  поставлені перед уповноваженим органом з питань пробації. 

 

Прилуцький районний сектор №4

філії Державної установи «Центр пробації»

в Чернігівській області

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора