Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Семінько Руслан Євгенійович (25.01.1998 – 26.02.2022)

Дата: 08.08.2023 16:19
Кількість переглядів: 207

Народився 25 січня 1998 року в селі Липове. Навчався у Талалаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Закінчив Сумський медичний коледж і почав працювати медиком у військовій частині. Скоро вирішив перекваліфікуватися на військову спеціальність.

Фото без опису

Руслан Семінько - сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. З перших годин війни прикордонники Сумщини вступили у нерівний бій з окупантами. 26 лютого 2022 року життя Руслана обірвалося в одну мить. Похоронили Героя в селі Липове, Прилуцького району, Чернігівської області. Похорон відбувався у дуже складні для нашого регіону дні, коли була реальна загроза вторгнення ворога, який саме займав позиції зовсім поряд. Отож провели захисника в останню путь скромно.

Без чоловіка залишилась кохана дружина, старший брат та люблячі батьки.

Указом Президента України Володимира Зеленського №79/2022 від 28 лютого 2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі - сержанта Руслана Євгенійовича СЕМІНЬКА нагороджено орденом «За мужність» III ступеня  (посмертно)України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора