Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Ротач Олексій Сергійович 07.03.2000 – 20.04.2022

Дата: 09.08.2023 14:31
Кількість переглядів: 115

Народився 07 березня 2000 року у селі Слобідка. Закінчив Харківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Олексій Ротач - солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну юнак на війні. Внаслідок ворожих обстрілів на території Донецької області Олексій отримав поранення.

Фото без опису

Майже місяць за його життя боролися військові медики у м. Дніпро. На жаль, дива не сталося. 20 квітня 2022 року зупинилося молоде серце, яке так хотіло жити. В Олексія залишилися батьки, сестричка, кохана дівчина.

 Похований у селі Слобідка, Прилуцького району, Чернігівської області.

Указом Президента України Володимира Зеленського №17/2023 від 13 січня 2023 року «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдата РОТАЧА Олексія Сергійовича (посмертно).

Земляки Олексія у Слобідці перейменували вулицю, де виріс юнак, де живуть його батьки, звідки провели його в останню дорогу, у вулицю Олексія РОТАЧА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора