Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ФЕСТИВАЛЬ ВОЛЕЙБОЛУ

Дата: 12.09.2023 10:19
Кількість переглядів: 50

10 вересня в Україні відзначали день працівників фізичної культури та спорту. Напередодні цього спортивного свята в парку селища Талалаївка відбулися змагання з волейболу серед чоловічих та жіночих команд нашої громади. Це був справжній фестиваль волейболу, в якому взяло участь 10 команд — п’ять жіночих і п’ять чоловічих.

Фото без опису


У жіночому турнірі жінок грали дві команди з Липового — команда місцевої школи та команда старших за віком жінок «Аматори», команда з Плугатаря, талалаївська команда «Фортуна» і збірна молодіжна команда.

Фото без опису

З перших матчів турніру серед жінок було очевидно, що головні претенденти на перемогу — це команда Липівської школи та «Фортуна» з Талалаївки. У передостанньому матчі зустрілись претенденти на третє місце — команди з Плугатаря та липівські «Аматори».

Фото без опису

Першу партію виграли плугатарські волейболістки з рахунком 15:11, вже у другій липівські волейболістки впевнено перемогли з рахунком 15:9. Усе вирішувалось у третій партії, в якій успіх святкували волейболістки з Липового.

Фото без опису


В останньому матчі вирішувалась доля переможця турніру. У першій партії команда «Фортуна», програючи 10:14, зуміла зрівняти рахунок і виграти партію 16:14. А в другій партії талалаївські волейболістки не зуміли зібратись і провалили гру, програвши з рахунком 15:8. Не змогла оговтатись від програшу в другій партії «Фортуна», поступилась і у вирішальній партії.

Фото без опису

Отож у підсумку липівські школярки завоювали кубок громади з волейболу, присвячений Дню працівників фізичної культури та спорту.
Чоловіки розігрували кубок із паркового волейболу. Поза конкуренцією стала талалаївська команда «Фортуна», яка продемонструвала високий рівень волейболу і впевнено виграла всі свої матчі. Інші команди з Харкового, Липового, Плугатаря і Талалаївського ліцею показали приблизно одного рівня майстерність і для визначення призерів довелося враховувати додаткові показники.

Фото без опису


Друге місце у волейболістів з Харкового, третіми фінішували гравці з Талалаївського ліцею, четвертими стали липівські хлопці, а п’ятими плугатарці.
Крім того, я б хотів відмітити волейбольні сімейні традиції, які було дуже приємно спостерігати на цьому турнірі. У змаганнях брали участь подружжя Микола і Юлія Лихо з Липового та їхня дочка Даша, яка стала однією з переможниць змагань, а мама — бронзовим призером. З Липового була представлена ще одна сім’я — мама Олена Шевченко грала за команду «Аматори», а її дочка Мирослава у складі переможців турніру — Липівської школи.

Фото без опису


Із Плугатаря приїхала сім’я Бондарів. Мама Марина і її дочка Катя грала за жіночу команду Плугатаря, а два її сини Олександр і Анатолій грали за чоловічу команду Плугатаря. За чоловічу команду «Фортуна», яка перемогла в турнірі, грав Олександр Захаров, а у складі срібного призера, жіночої команди «Фортуна», грала його дружина Марина Захарова. У складі жіночої команди «Фортуна» також грали три сестри: Юлія Гречко, Аліна Гречко і Яна Чепель. Спортивні сім’ї це прекрасно!
Сергій МИХНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора