Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

З нагоди Дня української писемності та мови 

Дата: 27.10.2023 12:17
Кількість переглядів: 54

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови,  у цьому році відзначається 27 жовтня. Українське радіо започаткувало радіодиктант національної єдності у травні 2000 року. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову. З 2015 року радіодиктант існує в телеверсії.

Фото без опису

Сьогодні, 27 жовтня, у День української писемності та мови, працівники Прилуцького районного сектору № 4 філії Центру пробації в Чернігівській області долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, при цьому запросили до участі клієнтів пробації.

Фото без опису

Цьогорічний диктант називається "Дороги України". Авторкою тексту цього року є українська поетеса й перекладачка Катерина Калитко, а читав його український актор Олексій Гнатковський, відомий своєю роллю Івана Довбуша у фільмі Олеся Саніна «Довбуш».

Фото без опису

Радіодиктант звучав на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура; наживо в ефірі телеканалу та на сайті Суспільне Культура; на YouTube-каналі Українського Радіо та на Facebook-сторінках Суспільного.

Головною метою проведення радіодиктанту є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури української мови.

 

Прилуцький районний сектор № 4 філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора