A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Викрали з картки більше 100 тисяч гривень: у Прилуках поліцейські оперативно затримали підозрюваних

Дата: 06.11.2023 15:35
Кількість переглядів: 38

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції затримали двох місцевих жителів, які з телефону 25-річного прилучанина переказали на свій банківський рахунок більше 100 тисяч гривень. Інформація про крадіжку надійшла до поліції ввечері 2 листопада. Заявник повідомив, що на одній із вулиць міста до нього під’їхав автомобіль. Звідти вийшли невідомі та стали кричати, що потерпілий нібито робить «закладки» наркотиків і фотографує це.

Фото без опису

Заявник не став чинити опір агресивним молодикам та дам їм переглянути свій телефон, аби переконати, що жодних підозрілих фото там нема і «закладки» він не робив. Зловмисники скористалися цим та одразу ж відкрили мобільний банкінг і перерахували собі з картки заявника понад 116 тисяч гривень. Після чого повернули вимкнений апарат прилучанину, сіли до автомобіля та втекли. Увімкнувши телефон, заявник виявив нестачу коштів та звернувся до поліції.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького районного відділу поліції та група реагування патрульної поліції.

Оперативники опитали заявника, можливих свідків та очевидців події та переглянули відео з камер спостереження поблизу місця події. У підсумку поліцейські встановили напрям руху зловмисників - двох місцевих мешканців, 1983 та 2001 років народження. Один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання.

 Фото без опису

Невдовзі обох затримали поліцейські. Частину викрадених коштів у зловмисників вилучено. Підозрюваних поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах та в умовах воєнного або надзвичайного стану). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

 

Досудове розслідування триває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора