Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ

Дата: 25.11.2023 10:42
Кількість переглядів: 44

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Голодомор — це жахлива сторінка в історії нашого народу, трагедія, яка забрала мільйони невинних життів українців. Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення.

Фото без опису


На жаль, історія повторюється. Через десятиліття росія знову здійснює страшні злочини проти нашого народу, руйнуючи житлові будинки, лікарні, школи та цивільну інфраструктуру, безжально вбиваючи та катуючи мирних жителів. російський режим штучно обмежує доступ мільйонів людей до українського продовольства, загострюючи ситуацію у світі.

Фото без опису


Сьогодні, о 16:00 годині запаліть свічку пам’яті та приєднайтеся до загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які втратила Україна внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.
Юрій ВЕЛИЧКО, селищний голова.

Фото без опису

У пам’ять про ці події, селищний голова Юрій ВЕЛИЧКО, заступник голови Микола СЕРДЮК та секретар селищної ради Ольга ЦЕНЦЕРЯ поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам Голодомору. 
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять невинно померлих мученицькою смертю під час голодомору.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора