Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Світ без насильства

Дата: 27.11.2023 14:19
Кількість переглядів: 32

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.  Найбільш поширеними в сімейних стосунках є психологічне насильство: грубість, приниження одне одного, а також фізичне насильство, зокрема побиття. Жорстоке поводження з дітьми є найбільш прихованою формою насильства.

Фото без опису

Проблема насильства над дітьми свідчить про необхідність ретельного вивчення й розробки профілактичних заходів, спрямованих на її вирішення, оскільки діти є найбільш незахищеною, найуразливішою й майже повністю залежною від дорослих частиною суспільства. Без подолання цього згубного явища неможливо створити умови для повноцінного розвитку дитини, реалізації її особистості. Права та інтереси дитини повинні бути пріоритетними у будь-яких відносинах та в роботі установ, які стосуються дитини.

Протягом 11 місяців поточного  року, до КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради» надійшло 51 повідомлення від національної поліції України Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про вчинення насильства в сім’ях психологічного характеру в присутності неповнолітніх дітей. З сім’ями проведено профілактичні заходи, щодо недопущення вчинення повторних правопорушень, надано комплекс соціальних послуг, здійснено оцінки потреб сімей за висновками яких, окремі сім’ї взяті під соціальний супровід відділення підтримки сімей у складних життєвих обставинах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора