A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці інформує!

Дата: 04.12.2023 10:18
Кількість переглядів: 126

В Україні із 01 грудня 2023 року стартувала інформаційна кампанія Державної служби України з питань праці «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці».

Так само, як пасок безпеки у автомобілі не гарантує відсутності аварій, але значно знижує ризик травм, трудовий договір не гарантує абсолютного недопущення порушень законодавства про працю, але значно підвищує захист прав працівників. 

Фото без опису

Трудовий договір діє як запобіжний механізм, його наявність стимулює до дотримання встановлених  законодавством прав і гарантій, зменшує шанси на експлуатацію та несправедливе ставлення, виступаючи як щит для працівника у професійному житті.

Відповідно до статті 21 Кодексу Законів про працю України трудовий договір - є угода між працівником і роботодавцем за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Частиною четвертою статті 24 Кодексу Законів про працю України визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Укладення трудового договору  стимулює і працівників і роботодавців відповідальніше ставитись до своїх прав і обов’язків та підвищує їх свідомість щодо відповідальності та можливостей захисту.

Інформаційна кампанія, являється черговим кроком до формування у суспільстві важливості оформлення трудових відносин і спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Сплата податків та соціальний захист громадян в умовах повномасштабної війни  являються одними із головних чинників для перемоги та підтримки Збройних Сил України.

Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної та економічно сильної держави!

Більше інформації можна знайти на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua та інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

 

Інформацію надав: 

Головний державний інспектор

відділу з питань праці  Управління інспекційної діяльності у

Чернігівській області Центрального міжрегіонального

управління Державної служби з питань праці          Микола ПРОКОПЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора