Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

З робочим візитом Талалаївську громаду відвідав голова Чернігівської ОВА В’ячеслав ЧАУС

Дата: 22.12.2023 16:46
Кількість переглядів: 49

20 грудня з робочим візитом Талалаївську громаду відвідали голова Чернігівської ОВА В’ячеслав ЧАУС, його заступник Дмитро СИНЕНКО, голова Прилуцької РВА Володимир ЧЕРНОВ, депутати Чернігівської облради Дмитро ПАХОМОВ та Володимир ЛУКАШ.

Фото без опису

Перш, ніж зустрітися з керівниками, депутатами та активом, очільник області відвідав укриття в Талалаївському ліцеї.

Фото без опису

Воно виконує свою функцію, та, враховуючи ситуацію, що використовуватиметься укриття невизначений час, є необхідність облаштовувати його капітально. Як повідомив селищний голова Юрій ВЕЛИЧКО, Талалаївська громада співпрацює у цьому напрямку з благодійним фондом «Говерла». І тому, в наступному році заплановані ремонтні роботи за кошти благодійного фонду.

Фото без опису

Зустріч відбувалася у формі діалогу керівників області та району з депутатами Талалаївської селищної ради, старостами та громадськістю.

Фото без опису

Депутат селищної ради Олександр КОБИШ зосередився на питаннях, що стосуються обслуговування споживачів електроенергії Чернігівської області кол-центром АТ «Чернігівобленерго» та назвав ряд причин, які свідчать про безвідповідальність працівників цієї ланки обленерго.

Фото без опису

Також він обгрунтував необхідність вирішення проблеми із відведенням грунтових вод, через високий рівень яких значна частина домогосподарств у селищі щорічно зазнають підтоплення.

Фото без опису

Особливе питання - обслуговування доріг державного значення. Губернатор наголосив, що найближчим часом ремонтів доріг не очікувати. Кошти максимально будуть спрямовані для потреб ЗСУ. Та обслуговування автошляхів ніхто не відміняв. І зима вже чітко показала як працюють підрядники. На жаль, до них претензій немало.

Фото без опису

Голова громади Юрій ВЕЛИЧКО зосередився і на інших проблемних питаннях, які громада не може вирішувати, а саме -  створенням у громаді державного пункту пожежної безпеки, якого і не було в єдиному у області вже колишньому Талалаївському районі. На даний час у громаді працюють тільки єдиний офіцер громади та один наряд патрульної поліції. Закриття відділку поліції негативно вплинуло на криміногенну ситуацію у громаді. Так не має бути.

Фото без опису

Голова ОВА В'ячеслав ЧАУС відповів на питання щодо медичної реформи. Мова про закриття лікарні - міф. Але реформа продовжується, і всі зміни відбуватимуться відповідно до її етапів.

Фото без опису

В.о. директора КНП «Талалаївська ЦЛ» Наталія ГАРЯЧУН, повідомила, що на даний час відбувається процес укладання договорів із НСЗУ. Стаціонарні відділення будуть функціонувати.

Депутат селищної ради Микола МИРОНЕНКО озвучив прохання до очільника області сприяти у створенні спрощеної процедури надання допомоги ЗСУ від місцевих бюджетів. Хочеться надавати таку допомогу підрозділам, де служать земляки і бути впевненим, що вона надійде вчасно і за призначенням. А наші захисники відчуватимуть, що ми тут всіляко хочемо допомогти фронту. За словами В’ячеслава ЧАУСА, це питання виникає не лише у нашій громаді, тому обов’язково буде розглядатися на вищому рівні.

Фото без опису

На завершення  робочої зустрічі голова Чернігівської ОВА В'ячеслав ЧАУС вручив Подяки Чернігівської ОВА працівникам сільськогосподарської галузі - за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва області та з нагоди Дня працівників сільського господарства: Валентину ЛУКАШУ – агроному ПСП «Лан» та Миколі МАЛЬЧИКОВУ – трактористу-машиністу сільськогосподарського виробництва ПСП «Лан”.

Фото без опису

Завершилася робоча зустріч візитом у сучасне агропромислове підприємство ПСП “Лан”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора