Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу, що здійснювала незаконний обіг підакцизних товарів у мільйонних масштабах

Дата: 16.01.2024 15:59
Кількість переглядів: 97

Співробітники слідчого управління поліції Чернігівщини здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих тютюнових виробів. У зловмисників вилучено сировину загальною вартістю близько 1 мільйона гривень, обладнання та інші речові докази.

Фото без опису

Поліцейські встановили, що 33-річний мешканець Прилуцького району організував замкнутий цикл виробництва фальсифікованих тютюнових виробів, від вирощування сировини до збуту готової продукції. Протизаконна діяльність була розгорнута у промислових масштабах в сільській місцевості неподалік м. Прилуки.

Фото без опису

До роботи кримінального підприємства ініціатор залучив трьох спільників, на яких покладалося забезпечення функціонування всіх етапів схеми. Ці особи відповідали за надання виробничих приміщень і транспорту, доставку найманих працівників, контроль виробництва та збут готового фальсифікату.

Cлідчі поліції Чернігівщини разом з оперативниками регіонального підрозділу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД провели одночасні санкціоновані обшуки за низкою адрес.

Зокрема, слідчі дії відбулися у помешканнях та транспортних засобах фігурантів, а також у виробничих приміщеннях та на промислових майданчиках.

В ході санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили понад 2 тонни тютюну в мішках по 15 кг, майже 4 тонни непереробленого сушеного тютюнового листя, верстат для його переробки, пристрій для скручування цигарок, блокноти з чорновими записами та інші речові докази. Вартість самої лише вилученої сировини оцінюється щонайменше в один мільйон гривень.

Фото без опису

Зразки сировини та інші речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

 

Наразі слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури продовжують досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за частинами 1 та 3 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Фото без опису

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої продукції та обладнання для її виготовлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора