Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Як уникнути пожеж під час обігріву помешкань

Дата: 18.01.2024 14:49
Кількість переглядів: 28

Щороку з початком опалювального сезону зростає кількість пожеж у приватних будинках. Часто займання закінчуються смертю. Лише з початку року на пожежах загинуло 4 особи.

Перед початком, а також впродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, усі димові труби та стіни печі, повинні бути заштукатурені й побілені, кожна піч перед топковим отвором на горючій підлозі повинна мати металевий лист розміром не менше 0,5×0,7 м.

Фото без опису

Основними причинами виникнення пожеж в оселях під час пожежонебезпечного осінньо-зимового періоду є недотримання необхідних норм при користуванні пічним та газовим опаленням, електропобутовими приладами та електричними мережами, паління у ліжку в стані алкогольного сп’яніння.

Фото без опису

 При експлуатації електронагрівальних приладів та електричних мереж, частіше звертати увагу на стан опалювальних приладів, не перегрівайте печі,

Фото без опису

не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не допускайте паління у помешканнях, ретельно гасіть недопалки й сірники.

Фото без опису

Пам'ятайте, що Ваше життя та життя ваших дітей залежить лише від Вас самих!

 

Начальник Прилуцького РУ

ГУ ДСНС у Чернігівській області                                      Андрій ТКАЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора