Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

За матеріалами СБУ судитимуть  рекетирів, які тероризували мешканців Чернігівщини

Дата: 24.01.2024 16:32
Кількість переглядів: 24

За матеріалами Служби безпеки України завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно членів організованого злочинного угруповання, які займались рекетом та тероризували мешканців Чернігівщини.

Оперативники СБУ спільно Національною поліцією затримали зловмисників у липні минулого року.

Фото без опису

За даними слідства, члени злочинного угрупування створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за «врегулювання спору».

Бандити мали власну мережу інформаторів, через яку отримували відомості щодо потенційних жертв.

Фото без опису

У разі відмови платити банді її учасники викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам.

Кримінальники знущалися над своїми жертвами, завдаючи їм тілесних ушкоджень, допоки останні не перераховували кошти на банківські рахунки фігурантів.

Правоохоронці затримали учасників банди на спробі викрадення місцевого жителя, у якого рекетири вимагали майже 100 тис. грн.

Фото без опису

Розслідуванням встановлено 11 фактів вимагання грошей у мешканців Чернігова на загальну суму понад 200 тис. грн.

Наразі матеріали кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану) скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Чернігівській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора