Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Річниця Закону України «Про пробацію»

Дата: 07.02.2024 11:29
Кількість переглядів: 79

Пробація – цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність не тільки в Європі, а й в Україні. Дев’ять років тому, 05 лютого Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про пробацію». Цей закон надає правопорушникові можливість змінити правосвідомість без застосування обмеження свободи.  

Фото без опису

У Талалаївській громаді виконують завдання пробації начальник районного сектору Юлія Карпенко та провідний інспектор Ірина Луценко.

З нагоди 9-ї річниці Закону України «Про пробацію» 06 лютого було проведено «День відкритих дверей» на тему: «Пробація з громадою, в громаді, для громади». До органу пробації завітали представники місцевої влади, поліції, громадськості, партнери, представниця правничої допомоги, волонтерка пробації, а також представниця засобів масової інформації. Керівник органу пробації щиро подякувала запрошеним за плідну співпрацю та наголосила на важливості взаємодії організацій та служб задля забезпечення ефективної діяльності у напрямку повернення особи, яка перебуває у конфлікті з законом до суспільного життя та реінтеграції в соціумі. «Довіра і підтримка громади, допомога працівників поліції, правничої допомоги, соціальних служб, наших волонтерів є дуже важливим інструментом для досягнення мети діяльності органів пробації - забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом надання необхідної підтримки та допомоги клієнту пробації» - зазначила Юлія Карпенко.  

В ході проведення «Дня відкритих дверей» присутні привітали пробаціонерів із річницею прийняття Закону, побажали натхнення в роботі, нових досягнень, зауважили, що і в подальшому будуть співпрацювати та всіляко допомагати задля однієї цілі – безпечного життя у вільній Україні.

Начальник Прилуцького районного сектору №4

філії Державної установи «Центр пробації»

в Чернігівській області

Юлія КАРПЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора