Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Дата: 20.02.2024 10:09
Кількість переглядів: 106

Щорічно 20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні згідно з указом Президента України від 11 лютого 2015 року №69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Фото без опису

20 лютого – день жалоби, оскільки він пов’язаний із загибеллю громадян під час Революції Гідності та початку російської агресії на сході України, але він покликаний ушановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу.

20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх і ще 54 загиблих та смертельно поранених учасників мирних протестів взимку 2013–2014 років, та ще п’ять активістів Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Фото без опису

Події того дня стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від «багатовекторності» у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя. Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, встановлено День Героїв Небесної Сотні.

Пам’ятаємо подвиг наших Героїв! І нехай пам’ять про них згуртовує нас, надає сил для боротьби та віри в перемогу!

Схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя відстоював майбутнє для України.

Юрій Величко, селищний голова.

Фото без опису

У пам’ять про ці події, селищний голова Юрій ВЕЛИЧКО, заступник голови Микола СЕРДЮК, секретар селищної ради Ольга ЦЕНЦЕРЯ та голова ветеранської спілки  Григорій КОСТЕНКО поклали квіти до банеру Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять подій 2014-го, пам'ять героїв, які загинули на Майдані захищаючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора