A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Сьогодні минає 2 роки від дня загибелі нашого земляка Сергія Іваненка

Дата: 09.03.2024 09:37
Кількість переглядів: 63

Роки минають, та біль не має давності. Сьогодні минає 2 роки, як жорстока війна забрала життя нашого земляка, 25-літнього жителя Талалаївки Сергія Михайловича ІВАНЕНКА. Він загинув 9 березня у селі Лукашівка, поблизу Чернігова, зупиняючи окупантів на підступах до обласного центру.

Фото без опису

Сергій закінчив Чернігівський технологічний університет, працював за спеціальністю в одному із відділень Альфабанку. Коли ворог прийшов із війною, став на захист міста, яке дуже любив, в якому мав багато друзів і будував плани на майбутнє. Отож, став добровольцем і вступив до лав ЗСУ. 3 березня прийняв військову присягу.

Фото без опису

У пам’яті всіх, хто знав Сергія, він залишиться світлим, добрим, людяним, життєрадісним і дуже щасливим… Захоплювався спортом, особливо футболом. Усміхнений життєлюб, який мав багато планів на майбутнє.

На жаль, їх обірвала війна… Ще 8 березня Серьожа вітав маму і сестру. Не говорив, про ситуацію, яка є насправді, навпаки, як завжди, підбадьорював рідних. Наступного дня зв’язку вже не було… 9 березня у Лукашівці в нерівному бою загинули 26 захисників. Тіла загиблих вдалося забрати тільки у перших числах квітня, після відступу загарбників. І лише 12 квітня його впізнали серед загиблих. Наступного дня сотні жителів Талалаївки стали навколішки, прощалися з Героєм-захисником.

У Сергія залишилися мама, брат і сестра, кохана дівчина.

Фото без опису

Указом Президента України від 02 травня 2022 року №293 Сергія Михайловича ІВАНЕНКА нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Селищний голова Юрій Величко, заступник селищного голови Микола Сердюк вшанували пам'ять про загиблого Героя покладанням квітів до місця поховання та хвилиною мовчання.

Спочивай з миром, наш хоробрий воїне. Світла пам'ять завжди житиме у серцях твоїх рідних і усіх земляків.

Вічна слава Захиснику України! Ніколи не забудемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора