A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Всесвітній день здоров'я 

Дата: 08.04.2024 10:25
Кількість переглядів: 24

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Тема цьогорічного свята — «Моє здоров’я — моє право», присвячена праву кожної людини на доступ до якісних медичних послуг, чистої води й повітря, повноцінного харчування, інформації у сфері здоров’я. В цей час, коли наша країна перебуває в стані війни і ця війна певною мірою постукала в домівки майже всіх без винятку, то здоров'я кожного з нас потребує особливої уваги.  

Фото без опису

Також із початку повномасштабного вторгнення в нашій країні збільшилась кількість людей, в яких немає належного доступу до медицини.

Здоров’я – стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних дефектів. 

Ми маємо пам'ятати, що наш організм складний та багатогранний. Він подає сигнали, коли відчуває, що щось йде не так — необхідно вміти їх бачити та реагувати на них вчасно. 

Центр громадського здоров'я МОЗ України
рекомендує до лікаря звертатися не лише тоді, коли щось буде турбувати, а важливо приділяти час спілкуванню з медиками, випереджаючи появу хвороб. 

 Для того, щоб залишатися якомога довше здоровим необхідно: 
вести активний спосіб життя;
правильне харчування має бути основним на столі;
 мати здоровий сон;
обмежити вживання алкоголю та паління;
щоденно відчувати  позитивні емоції;
своєчасно вакцинуватися;
час від часу відвідувати сімейного лікаря.

Не забуваймо, що у віддалених населених пунктах певних громад нашої області щотижня працюють мобільні медичні команди. У Варвинській громаді — щовівторка, Талалаївській — щосереди,  Срібнянщина зустрічає лікарів кожного четверга.  

У складі мобільних медичних команд працюють :
сімейний лікар;
психолог;
соціальний працівник;
медична сестра;
вузькі спеціалісти.

Записатися на прийом до представника мобільної медичної команди можна за телефоном у Талалаївській громаді +380995648152, у Варвинській громаді +380502096654, у Срібнянській громаді +380963841492.

Не забувайте ставити здоров’я у пріоритет — ваш організм віддячить вам у майбутньому. 

Мобільні медичні команди працюють в межах проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за підтримки USAID. Напрям відновлення доступу населення Варвинської, Срібнянської та Талалаївської громад до медичних та психосоціальних послуг впроваджує благодійна організація «Чернігівська МЕРЕЖА».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора