Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

9 травня минає перша річниця з дня загибелі захисника України Дениса ВЕРБИЦЬКОГО

Дата: 09.05.2024 09:27
Кількість переглядів: 84

Денис Віталійович ВЕРБИЦЬКИЙ народився 6 лютого 2002 року у Талалаївці. Тут він закінчив 8 класів місцевої загальноосвітньої школи. Денис активно займався пішохідним туризмом, спортом, отож, аби вдосконалювати свої здібності, вступив на навчання до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Фото без опису

А закінчивши ліцей, обрав для навчання Національну академію Національної гвардії України.
Та повномасштабна війна зруйнувала всі життєві плани. Юнакам його випуску довелося відразу, ледь вийшовши із стін академії, стати на захист України. Служив Денис у 15 бригаді Національної гвардії України «Кара-Даг» на посаді командира 1-го взводу оперативного призначення 2-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 2-го батальйону оперативного призначення.
Його життя спалахнуло яскравою зіркою. Вона тепер із далекого неба сіяє всім, хто любив його і хто втратив, та продовжує любити…
Загинув Денис Вербицький 9 травня 2023 року біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. Він залишався вірним військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, виявивши стійкість та мужність у бою за нашу Батьківщину.
У Дениса залишилися батьки, дружина, старший брат. 
Поховали Героя на місцевому кладовищі в Талалаївці.
У день роковин керівництво громади, працівники апарату селищної ради, військовослужбовці Другого відділу Прилуцького РТЦК та СП вшанували пам’ять і поклали квіти до місця останнього спочинку воїна.
Денис прожив дуже мало, та багато зробив для того, щоб українці пам’ятали його вічно. 

Спочивай з миром, Денисе! Світла пам’ять про тебе завжди житиме у серцях твоїх рідних і усіх земляків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора