Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

З Днем вишиванки!

Дата: 16.05.2024 12:08
Кількість переглядів: 88

Вишиванка! Скільки сокровенного у слові…

Океани ніжності, любові, теплоти,

Вірності, патріотизму… Вже напоготові

І прикметники… Не переповісти.

 

     Вишиванка – це предмет гордості українців, це традиція, яка передавалася із покоління в покоління, попри численні утиски української культури. День вишиванки – свято традиційного українського одягу. Носити вишиванку – означає носити у серці свою історію та культуру. 

Фото без опису

     Історія вишиванки має глибоке коріння, адже елементами вишивки прикрашався навіть одяг скіфів, які проживали на землях сучасної України ще до нашої ери. В Україні з 2006 року День вишиванки відзначають кожен третій четвер травня. 2023 року він припадає на 16 травня. Цього дня працівниці Прилуцького РС № 4 вкотре стали частинкою всеукраїнського флешмобу – одягнули свої вишиті сорочки на знак шани до давніх національних традицій.

Фото без опису

    Цьогоріч ми, на превеликий жаль, вже втретє і, плекаємо надію, що востаннє зустрічаємо в умовах повномасштабної війни, тому зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя. Тож хочемо доземно вклонитись нашим захисникам – воїнам усіх видів та родів військ ЗСУ, Прикордонних військ, Національної гвардії – саме завдяки вашому героїчному подвигу ми маємо змогу продовжувати популяризувати українську культуру. 

   

Прилуцький районний сектор № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора